De Basisopleiding Schilderen gaat in 2024 van start: schrijf je nu in

De Vakopleiding en Leerbouwen bundelen de krachten en verzorgen vanaf dit jaar gezamenlijk de Basisopleiding Schilderen. In deze praktijkgerichte opleiding leren studenten in relatief korte tijd de basis van het schildersvak. Het is dé opstap naar een bloeiende carrière in de onderhoudsbranche. Inschrijvingen voor de eerste editie 2024 zijn geopend.

In de onderhoudsbranche is een grote vraag naar ervaren schilders. Er is zelfs een tekort, waardoor veel bedrijven met de handen in het haar zitten. De Vakopleiding heeft in samenwerking met Leerbouwen een uniek programma opgesteld voor toekomstige schilders. Om in te kunnen spelen op deze ontwikkeling en toekomstige schilders een sterke positie op de arbeidsmarkt te bieden.

In korte tijd de basiskennis en -vaardigheden onder de knie

Als schilder is het van essentieel belang dat je de basistechnieken goed beheerst. Hoe behandel je de verschillende ondergronden voor en welk verfsysteem pas je wanneer toe? Tijdens de opleiding leer je alle benodigde basiskennis en -vaardigheden om aan de slag te kunnen gaan als schilder.

Combinatie van theorie en praktijk

Deelnemers van de Basisopleiding Schilderen leren het schildersvak door middel van een afwisselend programma. Waar studenten vaak het schildersambacht leren door te doen, wordt in de Basisopleiding Schilderen ook aandacht besteed aan de nodige theorie. Deze theorie is direct in te zetten in de praktijk.

Beloond met een erkend mbo-certificaat

Aan het einde van de opleiding leggen de deelnemers een examen af. Als zij dit met goed gevolg afleggen, ontvangen ze een wettelijk erkend mbo-certificaat. Met dit certificaat op zak versterken deelnemers hun positie op de arbeidsmarkt en zijn zij breder inzetbaar.

Schrijf je nu in

Ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten in je schilderscarrière? Schrijf je dan nu in voor de opleiding.

In samenwerking met Leerbouwen

Door middel van praktijkgerichte beroepsopleidingen brengt Leerbouwen mensen een vak bij. Onder begeleiding van een praktijkopleider leren deelnemers de fijne kneepjes van het vak en leren ze hoe ze hun beroep veilig uitoefenen. Dit wordt mogelijk gemaakt in één van hun praktijkruimtes in het Centrum voor Vakopleidingen in Groningen. Leerbouwen is er voor de mensen met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt. In goede samenwerking met het bedrijfsleven, gemeentes, UWV, Werk in Zicht en uitzendbureaus zorgt Leerbouwen voor bouwopleidingen op maat.

Recente Berichten